Fredagstips: Baconlindade dadlar

Jag tror inte jag kan komma på ett fulare snacks? Speciellt på en bild tagen i risigt ljus, med total oskärpa. Vill knappt publicera av rädsla att ni genast drabbas av avsmak och aldrig nånsin mer vill äta varken dadlar eller bacon. Och allra minst kombinationen.

Men var nu inte så ytliga, våga se bortom utseende och tilltalas istället av deras förtjusande personlighet. En söt och lite kladdig grund iklädd ett krispigt salt täcke. De tillverkas helt enkelt av att linda en skiva bacon runt en urkärnad dadel. Vill ni vara lite mer vågade stoppar ni in en mandel istället för kärnan. Är ni riktigt på gång klämmer ni också in en liten skiva ädelost. Sedan stoppar ni in härligheten i 200°C i en 10 minuter eller så, håll koll så att baconen blir knaprig men inte bränd. Lycka till!


Den pösigaste ugnspannkakan

Min sambo är inte överdrivet förtjust i ugnspannkaka. Eftersom jag är den jag var jag ju givetvis tvungen att omvända honom, tänkte att han endast kommit över de där stabbiga varianterna som växer i munnen. Så sagt och gjort, jag googlade fram ett recept på den pösigaste ugnspannkakan som någonsin skapats. Smeten kokas alltså, vilket ger en slags yorkshirepuddingeffekt. Nu jädrar, tänkte jag, ska han ta en tugga av världens pösigaste ugnspannkaka och titta förvånat på mig och utbrista "men det är ju uuurgott med ugnspannkaka".  

Jag följde Anna Sjögrens recept till punkt och pricka (nåja, jag gillar inte söta middagar så jag stekte bacon som jag rörde i smeten innan gräddning, och jag rårörde lingon som tillbehör). Och visst blev den pösig och fin, men gissa vad, min sambo vidhöll att ugnspannkaka inte är hans favorit.

Men för er som gillar ugnspannkaka var det ett toppenrecept!


RSS 2.0