Fredagstips: Baconlindade dadlar

Jag tror inte jag kan komma på ett fulare snacks? Speciellt på en bild tagen i risigt ljus, med total oskärpa. Vill knappt publicera av rädsla att ni genast drabbas av avsmak och aldrig nånsin mer vill äta varken dadlar eller bacon. Och allra minst kombinationen.

Men var nu inte så ytliga, våga se bortom utseende och tilltalas istället av deras förtjusande personlighet. En söt och lite kladdig grund iklädd ett krispigt salt täcke. De tillverkas helt enkelt av att linda en skiva bacon runt en urkärnad dadel. Vill ni vara lite mer vågade stoppar ni in en mandel istället för kärnan. Är ni riktigt på gång klämmer ni också in en liten skiva ädelost. Sedan stoppar ni in härligheten i 200°C i en 10 minuter eller så, håll koll så att baconen blir knaprig men inte bränd. Lycka till!


Kommentarer
Postat av: Helena Ljunggren

Så gott! God fortsättning på det nya året.

2011-01-04 @ 17:02:50
URL: http://www.helenaljunggren.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0