En efterrätt för mig
För mig som inte är så förtjust i det söta, och därmed gladeligen äter till jag är nära bristningsgränsen av varmrätten var efterrätterna som serverades i kina precis min stil:
Wasabinötter is health
Jag vet att wasabinötter säljs i var och varannan affär, men när jag nyligen var i Kina möttes jag av dessa:
Vansinnigt annorlunda än de i affären, starkare och med godare klet runt. Någon som vet var jag kan finna något liknande här i sverige?
Bifogar denna bild också från baksidan av påsen. Den är ganska rolig.
Vansinnigt annorlunda än de i affären, starkare och med godare klet runt. Någon som vet var jag kan finna något liknande här i sverige?
Bifogar denna bild också från baksidan av påsen. Den är ganska rolig.
Vegetarisk måndag: Afrikansk kikärtsgryta
Afrikansk kikärtsgryta (6p)
2 hackade gula lökar
2 tsk röd curry
1 msk tomatpuré
Curry
Oregano
Nymalen svartpeppar
En burk kikärtor (häll av och mosa hälften med en gaffel)
2 burkar krossade Muttitomater
4 msk jordnötssmör
2 dl vatten med lite grönsaksfond i
Så här gör du:
1) Stek löken i lite olja. Rör i röd curry och tomatpure samt kryddorna. Låt fräsa en stund.
2) Häll på övriga ingredienser, och låt koka 15-20 minuter.
3) Servera med couscous kokad i buljong med gurkmeja och lite hackade nötter på toppen. Smaskens!