Vegetarisk måndag: Afrikansk kikärtsgryta

Afrikansk kikärtsgryta (6p)
2 hackade gula lökar
2 tsk röd curry
1 msk tomatpuré
Curry
Oregano
Nymalen svartpeppar
En burk kikärtor (häll av och mosa hälften med en gaffel)
2 burkar krossade Muttitomater
4 msk jordnötssmör
2 dl vatten med lite grönsaksfond i
Så här gör du:
1) Stek löken i lite olja. Rör i röd curry och tomatpure samt kryddorna. Låt fräsa en stund.
2) Häll på övriga ingredienser, och låt koka 15-20 minuter.
3) Servera med couscous kokad i buljong med gurkmeja och lite hackade nötter på toppen. Smaskens!
Kommentarer
Postat av: Martin
Låter smaskigt! Den ska vi prova!
Postat av: Rebecca
Martin: Ja gör det! Det blev smarrelarre, och bra mat med också med protein och bara fett från nötter.
Postat av: Jenny
Ser jätte gott ut !
Postat av: Rebecca
Jenny: Hehe, just den bilden kanske inte känns som mitt absolut bästa matfotografi =), men det är förbaskat gott så laga för guds skull! Mat ska aldrig bedömas utifrån hur fotogenique de är =).
Trackback