Tomat- och salamicrostini

Bruschetta är ju hemskt trevligt, men tomatkvaliten är klart avgörande. Så här års är det svårt att uppbåda dessa solmogna söta tomater som faktiskt krävs. Bra då är ju att vi kan fuska. Helt enkelt: det tomaten saknar i sötma adderar vi i form av socker!

Receptet(skissen) är från DN, men jag tillsätter salami. Gärna någon avlång variant som golfetta eller spianatta.

Tomat- och salamicrostini

Skivor av ett gott levainbröd (ska vara segt och med skorpa)
Olivolja
8 coctailtomater i klyftor
1 msk balsamvinäger
2 tsk socker
Salt, peppar
Salami
Något grönt (mest för piff)

Så här gör du:

1) Stek brödet lite knaprigt i olivolja. Salta och peppra.
2) Värm balsamvinäger och socker, tills sockret löst sig. Addera tomaterna och låt de värmas långsamt i några minuter. Salta och peppra.
3) Lägg en skiva salami på varje brödskiva, lägg på lite tomater och droppa över balsamvinäger och sockerlösningen.

Piffa med det gröna. Och se, trevlig förrätt/plockrätt klar på 10 minuter!








Kommentarer
Postat av: Josefina

Trevligt med en matblogg! Här verkar det finnas mycket gott.... =) Tomaterna kommer med stor sannolikhet att kopieras, det var mumsigt!

2011-04-02 @ 16:43:17
Postat av: Rebecca

Josefina: Det är kul med matblogg, tvingar en lite att inte laga samma rätt om och om igen utan experimentera lite =).

2011-04-05 @ 20:58:53
URL: http://detgodaste.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0