Toscansk valnötspasta

När det kommer till snabbmat blir jag sällan sugen på varken pizza eller kebab. Det går ju minst lika snabbt att röra ihop någon god pastarätt. En favorit är coops egna fyllda tortellini med en färdigsmaksatt créme fraishe. Lite sugar snap peas till det och saken är biff, eller pasta då. En annan supersnabb pasta är denna, all matlagning hinns nämligen med under tiden pastan kokar. Receptmakare är Leila Lindholm, men hon petar i både pinjenötter och valnötter, jag kör lite mer renlärigt och utelämnar pinjenötterna.

Toscansk valnötspasta (4p)

Linguine till 4 personer
200 g valnötter
en vitlöksklyfta, skalad och grovt hackad
2 msk ströbröd
2 msk olivolja
salt, peppar
2 1/2 dl grädde (jag kör på mellan)
Riven ost (percorino eller parmesan blir gott)

Så hör gör du:
1) Koka pastan enligt anvisningarna på paketet
2) Under tiden mixar du valnötter, vitlök, ströbröd, olivolja, salt och peppar
3) Värm grädden och häll den över det mixade, samt mixa en stund till
4) Blanda såsen med den färdigkokta pastan och riv över ost, samt smula över några krossade valnötter



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0