Surdegsbakets dilemma
Jo, det där var min lördag alltså.. Det är allt ett logistiskt problem det här med surdegsbak, speciellt om man som jag gillar att baka lite spontant på lördagmornar, men mindre ofta gillar att tvingas baka på lördagskvällar.
Fungerar det att skjutsa in surdegen i kylen och baka på den imorgon bitti tror ni? Jag tror jag ger det ett försök.
Surdegar som vilar för länge kan ju bli --- just surdegar! Jag tror att det går bra att kyla den igen - de smarriga bakterierna finns ju kvar.
Anders
Anders: Jag tror du har helt rätt! Plockade fram surdegen nu på morgonen och den såg så bubblig och välmående ut så. Så nu blir det vetesurdegsbak!
Hej!
Hur går det med surdegsbaket?? Jag är jätteintresserad om du har något bra recept?
Kram
Elisa
Elisabeth: Hej! Det gick toppen, titta på det här inlägget:
http://detgodaste.blogg.se/2010/may/surdegsbrod-a-la-pain-de-martin.html#comment
Det kluriga är ju egentligen att få igång själva surisen.. jag följde detta recept:
http://kalasgott.blogg.se/2010/february/jag-skall-kalla-henne-iris.html#comment
det innehåller lite honung, vilket gör det lättare för den att komma igång.
Kram!