Pljeskavica - balkans svar på hamburgaren

Det här kan vara bland det godaste jag vet.



Bosniskt bröd, ett tjock, fluffigt och lite segt vitt bröd bakat i vedugn. Vi köper våra nybakade i vår lokala köttbutik. Pljeskavica, alltså en rejält kryddad (med bland annat vegeta) tunn färsbiff. Även dessa köper vi i köttbutiken, hon gör sina på kalvfärs och en massa goda kryddor. Vad jag inte skulle ge för hennes recept på den  färsen! Brödet brer vi med färskost på ena halvan och en massa pindjur på den andra. Sedan fyller vi brödet med tomat, lök, paprika, fefferoni och den stekta biffen.

För er som inte har en magnifik köttbutik inom gångavstånd fungerar det med pitabröd. Ni kan också använda frysta cevapiçi (ungefär samma sak, men de är formade som små järpar), det finns på bl.a Lidl eller Netto. Alternativt kryddar ni själva eller använder Santa marias kryddmix för cevapiçi vilken är väldigt god.

Så nu har ni massa alternativ, för det här måste ni prova!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0