Tre formaggio

Jag är en extrem vanemänniska när det kommer till pizza. Det var många många år sedan jag åt någon annan pizza än Cacciatore. Det är den med salami och lök. Enda undantaget är hembakad pizza eller då vi äter fina italienska vedugnsbakade pizzor, då väljer jag vanligen Quattro Formaggio. För min favorittopping på pizza är faktiskt just ost.

Vi nyttjade bakstenen igen och gjorde pizza hemma igår. Som grund lade vi tre olika ostar. Parmesanost, mozzarella (specialvariant för att användas på pizza, annars kan de släppa vätska under tillagning) samt den mycket italienska osten hushållsost!! Hushållsostköpet försvarar jag med min obotliga förtjusning i rabatterade priser ("39 kronor kilot!! Det är ju heeelt galet, den ska vi ha!")



Vi la osten över tomatsåsen, sedan hade vi champinjoner, lök, paprika och tomat. Efter den gått klart i ugnen toppade vi med serranoskinka och färsk hackad oregano. Riktigt, riktigt gott. Även utan salami! Konstigt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0