Nuoc cham

När vi var i göteborg för några veckor fick jag för första gången stifta bekantskap med vietnamesiska vårrullar, och vad himla trevliga de var! Krispigt och kryddigt och lite starkt och härligt sojasalt. Dessa vårrullar består av ett rispapper (köps i asienbutik) som blöts upp och sedan fylls med vad man önskar samt rullas i hop och doppas i en vietnamesisk dipsås, nuoc cham. Men vi hällde själva dipsåsen i rullarna innan vi rullade ihop dom, smakerna sprids bättre så.

Under midsommarhelgen serverade vi dessa till lunch, vi fyllde våra med salladskål (kinakål), glasnudlar, morot samt massa koriander (det är den som ger mycket av smaken). Ofta har man räkor eller tofu i dessutom, men vi hade helt vegetariskt innehåll.

 

Receptet finns på många ställen, oftast utan soja, men jag gillade det tillskottet!

Nuoc cham (4p)

2 finhackade vitlöksklyftor
en bit finhackad färsk ingefära
hackad röd chili (vi använde en halv urkärnad sån vanlig från affären)
4 msk fisksås
1 msk kinesisk soja
2 msk limejuice
4 msk vatten
2 msk socker (vi använde mörkt muscavadosocker)

Så här gör du:

Blanda alltihop och njut!







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0