Appropå gårdagen: Svampsäsong!
Förra året var första gången jag på allvar började plocka svamp. Min sambos föräldrar tog med oss ut och vi fick ihop en rätt ansenlig mängd gula- och trattkantareller. Redan förra året adderade vi också röksvamp, taggsvamp och svart trumpetsvamp till vår repertoar. I år är projektet att lära sig några soppar, sist vi var ute fick några karl-johan följa med hem.

Det är verkligen något med känslan att hitta sin egen mat i skogen! Sedan gillar jag hela efterarbetet också, sittande vid köksbordet rensandes med lite musik i bakgrundet och ett glas rödvin brevid sig. Sedan i pannan för förkokning, när det är klart rör vi i en stor klick smör och njuter de första på en skiva rostat bröd. Detta är verkligen något av det godaste..


Det är verkligen något med känslan att hitta sin egen mat i skogen! Sedan gillar jag hela efterarbetet också, sittande vid köksbordet rensandes med lite musik i bakgrundet och ett glas rödvin brevid sig. Sedan i pannan för förkokning, när det är klart rör vi i en stor klick smör och njuter de första på en skiva rostat bröd. Detta är verkligen något av det godaste..

Kommentarer
Trackback