Höst: Renskav med svamp och messmör och palsternackspuré
Palsternackspuré (4p)
1 kg palsternacka, skalade och delade i bitar
5 dl mjölk
Salt, peppar
1 riven vitlöksklyfta
40g smör (eller ost)
Lite färskriven muskotnöt
Lite färsk eller torkad timjan
Så här gör du:
1) Koka palsternackan på medelvärme i mjölken tills den är mjuk.
2) Häll av pasternackan (spara mjölken!). Mixa palsternackan och späd med mjölk till lagom konsistens. Blanda i smör, kryddor, vitlök och muskot. Smaka av med salt och peppar.
Renskav med svamp och messmör (4p)
2 paket renskav
Några nävar kantarell eller trattkantarell
En finhackad gul lök
En klick smör
4 dl grädde
3 msk messmör
Vitpeppar, salt
Persilja
Så här gör du:
1) Bryn renskaven i smör. Lägg åt sidan.
2) Bryn lök i smör, tillsätt svampen och låt den få lite färg.
3) Häll i köttet, grädde och messmör. Smaka av med salt och vitpeppar och låt det koka ihop. Blanda innan servering i lite persilja. Servera med rårörda lingon!

1 kg palsternacka, skalade och delade i bitar
5 dl mjölk
Salt, peppar
1 riven vitlöksklyfta
40g smör (eller ost)
Lite färskriven muskotnöt
Lite färsk eller torkad timjan
Så här gör du:
1) Koka palsternackan på medelvärme i mjölken tills den är mjuk.
2) Häll av pasternackan (spara mjölken!). Mixa palsternackan och späd med mjölk till lagom konsistens. Blanda i smör, kryddor, vitlök och muskot. Smaka av med salt och peppar.
Renskav med svamp och messmör (4p)
2 paket renskav
Några nävar kantarell eller trattkantarell
En finhackad gul lök
En klick smör
4 dl grädde
3 msk messmör
Vitpeppar, salt
Persilja
Så här gör du:
1) Bryn renskaven i smör. Lägg åt sidan.
2) Bryn lök i smör, tillsätt svampen och låt den få lite färg.
3) Häll i köttet, grädde och messmör. Smaka av med salt och vitpeppar och låt det koka ihop. Blanda innan servering i lite persilja. Servera med rårörda lingon!
