Gårdagen i bilder och marinerad rödlök




Igår till grillningen gjorde jag en sallad med tomat, fetaost och örter och marinerad rödlök. Rödlökens karakteristiska smak kan ofta ta över en hel anrättning och ett sätt att mildra den är att låta den ligga och gosa i en marinad en kvart eller så. Jag marinerar i honung, balsamvinäger och salt och peppar. Sötman från honungen och balsamvinägern tar bort den värsta stickigheten från löken. Det blir riktigt gott.



Vi grillade kyckling, och till den serverade vi (den numera väldigt omskrivna) pindjursåsen samt stekta brödskivor. Den observanta lägger märke till att brödet ser väldigt industribakat ut. Det är det också, men vi hade ett litet lager kvar i frysen och när det är uppätet är det nära på totalstopp på köpebröd.



Älskade sommarmat!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0