Höst: Renskav med svamp och messmör och palsternackspuré

Palsternackspuré (4p)

1 kg palsternacka, skalade och delade i bitar
5 dl mjölk
Salt, peppar
1 riven vitlöksklyfta
40g smör (eller ost)
Lite färskriven muskotnöt
Lite färsk eller torkad timjan

Så här gör du:

1) Koka palsternackan på medelvärme i mjölken tills den är mjuk.
2) Häll av pasternackan (spara mjölken!). Mixa palsternackan och späd med mjölk till lagom konsistens. Blanda i smör, kryddor, vitlök och muskot. Smaka av med salt och peppar.

Renskav med svamp och messmör (4p)

2 paket renskav
Några nävar kantarell eller trattkantarell
En finhackad gul lök
En klick smör
4 dl grädde
3 msk messmör
Vitpeppar, salt
Persilja

Så här gör du:

1) Bryn renskaven i smör. Lägg åt sidan.
2) Bryn lök i smör, tillsätt svampen och låt den få lite färg.
3) Häll i köttet, grädde och messmör. Smaka av med salt och vitpeppar och låt det koka ihop. Blanda innan servering i lite persilja. Servera med rårörda lingon!











Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0