Sofritto

Som ni kanske märkt startar många av våra måltider med en sofritto. Det var min sambo som kollade på något matlagningsprogram med spansk mat och sedan skenade iväg och inhandlade morot, lök och blekselleri. De ingredienserna har numera blivit en stapelvara hemma hos oss.

Sofritton finns i många kök men i lite olika tappningar, vissa tillsätter tomat och andra chili. Man kan helt enkelt göra lite som man vill, men viktigt är att den få gå länge så att allt mjuknar till en härlig röra.

Jag ger er härmed "receptet" med tillhörande pedagogiska bilder:

Sofritto

Morot
Blekselleri
Lök
(Vad du mer vill, vi brukar variera lite men oftast åker lite hackad vitlök med i röran)

Så här gör du:

1) Hacka ingredienserna så fint du mäktar med.



2) Låt gojsa med olivolja på medelstark värme i en kastrull.



3) Låt gå tills det är vackert genomskinligt.



Och jo, det är ju nu själva matlagandet börjar, detta är bara en härlig grund. Exempelvis kan ni laga köttfärssås eller skrapet i botten på pannan sås.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0