Rabarberchutney

Som jag nämt tidigare fick jag en hel kasse rabarber av en arbetskamrat. Jag, som inte är särskilt förtjust i det söta gillar just rabarber för dess syrlighet, men samtidigt, en googlesökning ger nästan bara söta recept med rabarber. Har ni några tips på vad jag ska göra med rabarbern som inte innebär att göra paj, kaka, kräm, gelé eller muffins?

Idag gjorde jag i vilket fall rabarberchutney. Den blev riktigt härlig och riktigt stark. Använde kajennpeppar direktimporterad från Qatar av min sambos bror, och jädrar vad stark den är. Första gången vi använde den (läste "paprica" på påsen) trodde jag att det var paprikapulver. Det gör jag aldrig om. Jaha, vart var vi, chutneyrecept ja.



Rabarberchutney (2 burkar a 250 ml)

Ca en liter rabarber (skalade om de är tjocka, annars endast strimlade i 5mm bitar)
1 hackad lök
3 hackade vitlöksklyftor
1 kanelstång
2 tsk malen ingefära
ca 1 krm kayennpeppar
2 msk vatten
1 dl russin

Så här gör du:

1) Blanda allt utom russin i en kastrull och låt det småbubbla på medelvärme i en halvtimme. Rör då och då.
2) Blanda i russin och låt det småkoka en kvart till. Plocka bort kanelstången.
3) Häll i rena burkar.
4) Låt stå och gotta sig ett par veckor i kylen, sedan är det bara att smaska på.

Jag brukar desinficera mina burkar genom att hälla kokande vatten i dem och låta de stå en stund.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0