Gorgonzolapasta med oxfilé

Ibland är det trevligt med lite vardagslyx. Som oxfilé en vanlig tisdag, speciellt om din närbutik har rea på färsk svensk oxfilé, annars kan det nästan anses lite dekadent, så har er affär inte rea funkar det ju med rostbiff eller något annat gott kött.

Min sambo beställde just gorgonzolapasta med biff på en restaurant hörom veckan och blev rätt besviken. Men konceptet kändes ju gjutet så jag var tvungen att göra något liknande hemma, och det blev hur gott som helst. Bara ni inte snålar på gorgonzolan.

Gorgonzolapasta (4p)

Tagiatelle för 4p
Oxfilé
2 dl grädde
1 paket gorgonzola
Citron
1 vitlöksklyfta
Salt, peppar
Persilja

Så här gör du:

1) Putsa oxfilén, samt salta och peppra den rikligt runt om. Stek den i smör så att den får fin färg. Stick i en stektermometer och låt den gå på 125 grader tills innertemperaturen är 55-60 grader. Låt den vila en stund innan du skär upp den.
2) Under tiden kokar du pastan enligt anvisningen på förpackningen.
3) I pannan du stekt kött i rör du i grädden samt gorgonzolan. Låt osten smälta och riv i en vitlöksklyfta och pressad citron efter smak. Smaka av med salt och peppar.
4) När pastan är färdigkokt häller du av den och blandar i den i gräddröran, rör om så att såsen blandas ordentligt med pastan.
5) Servera med lite persilja på toppen och mer nymalen svartpeppar samt skivad oxfilé. Mums!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0