Senaps- och honungssås

Det började med att vi vid ett flertal tillfällen köpte Arlas smaksatta créme fraische med honung och senap. Men efter ett tag gick det upp för mig att det självklart går att tillverka den själv. Dels är det billigare, dels kan du själv reglera smakbilden. Jag gillar den riktigt senapsstark!

Såsen passar till mycket, du kan till exempel steka något kött och lök och sedan tillsätta såsen och servera till pasta. Eller som en salladsdressing. Eller som en sås till köttbullar och potatis, som vi gjorde härom veckan. Ni får inga måttangivelser, utan smaka er fram tills ni tycker det är en bra balans mellan smakerna.

Senaps- och honungssås
Créme fraische (jag använder 15%-ig)
Dijonsenap
Flytande honung
Salt, peppar

Så här gör du:

1)Blanda allt ordentligt och smaka av!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0