Växter på balkongen: Dragon

Dragon, är i alla fall i min värld, mest känd som bearnaisekrydda. Men den gör sig också väldigt bra i bergakungens sås (alltså en sås med grädde, vinäger, tomatpuré och dragonen). Generellt passar vinäger och dragon finfint så du kan lägga skördade blad i vinäger och sedan använda dessa löpande och tillsist har du en god dragonvinäger kvar i burken. 

Smaken är starkare för torkad dragon (till skillnad från många andra kryddväxter), och det skriver jag under på! Provade lite av vår ört och den smakade, ja, ungefär som gräs! Men jag vet att vi tidigare haft dragon som smakat dragon så jag hoppas att den bara behöver växa till sig.

Angående skördning, så tycks tricket att plocka blad löpande till användning och sedan skörda helt i slutet av sommaren fungera även för dragonen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0