Svampstuvning till fullkornscrêpes

Förra året plockade vi trattkantareller ända in i december. Det var jag oerhört tacksam för när jag skulle röra ihop en svampstuvning till crêpes häromdagen. Visst fungerar detta att laga med bara odlade champinjoner, men då får ni nog tillsätta lite buljong eller fond för att få fart på den. Jag använder champinjonerna som bulk och kryddar med trattkantarellerna.

Fullkornscrêpes med svampstuvning (ca 10 crêpes)

4 dl vetemjöl special med fullkorn
1/2 tsk salt
8 dl mjölk
2 ägg
Smör

Några matskedar smör
En hackad lök
En hackad vitlöksklyfta
5-10 skivade champinjoner beroende på storlek
Ett par deciliter färska trattkantareller (eller blötlagda torkade, eller en påse förstekta du har i frysen)
1/2 msk torkad timjan
2 matskedar vetemjöl
Några deciliter mjölk
Salt, peppar

Färsk timjan och parmesan till garnering

Så här gör du:

1) Sätt ugnen på 225 grader.
2) Börja med pannkakssmeten. Blanda mjölet och saltet och vispa i hälften av mjölken tills det är slätt. Häll på resten av mjölken och äggen och vispa ihop. Stek tunna pannkakor på medelvärme.
3) Gör nu svampstuvningen: smält smöret i en kastrull. Lägg i lök, vitlök, torkad timjan och svamp och låt löken mjukna. Strö mjölet över blandningen och rör runt. Häll på lite mjölk och vänta tills det tjocknar. Addera mjölk tills den har en ganska fast, men ändå simmig konsistens. Krydda med salt och peppar.
4) Fördela stuvningen i pannkakorna och rullaihop dom. Lägg de i en form och riv över parmesanost.
5) Låt gå i ugnen tills de fått fin färg. Repa över färsk timjan och servera!






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0