Jag väljer att kalla dig: "Skrapet i botten på pannan-såsen"



Det är ju så gott med vin i sås, i mitt tycke speciellt rödvin. Men det är något i färgbrytningen mellan den vita grädden och det röda vinet som gör att såsen ser ut som nån slags lervälling. Inte ens den så fotogeniqua persiljan kan upphäva intrycket av att du hällt tunn chokladpudding över köttbiten. Men gott blir det med rödvin i så strunta i estetiken ikväll.

Skrapet i botten på pannan-sås (2 hungriga eller 4 mätta)

En stjälk blekselleri
En morot
En lök
En vitlöksklyfta
Ett par deciliter grädde
Färsk timjan
Parmesan
En skvätt rödvin
Resterna av några köttbitar stekta i smör

Så här gör du:


1) Hacka selleri, morot, lök och vitlök så fint du bara kan. Låt det mjukna i olivolja på låg till medelstark värme i 20-30 minuter.
2) Häll på grädde och strö i hackad timjan och låt det koka medan du steker ditt kött. Vi stekte lövbiff i smör och olja, saltade och pepprade den rejält med både svart- och vitpeppar samt rev över parmesan. Ta upp köttet och häll en skvätt rödvin i pannan och vispa upp alla goda smaker från pannan.
3) Häll i rödvinsköttsaften och lite riven parmesan i grädden och blanda samt salta och peppra.
4) Pressa såsen genom en tunnmaskig sil. Grönsakerna har redan avgett sin smak till såsen.

Ät! Förslagsvis tillsammans med köttbiten du stekt, små borstade potatisar som du låtit gå på 225 grader en halvtimme eller så med timjan och olivolja, samt några körsbärstomater som du slängde in med potatisen sista 10 minutrarna. Strö över lite färska örter för den där restaurantkänslan. Smaklig spis!

Kommentarer
Postat av: Martin

Tjusig design! =)

2010-05-08 @ 16:37:32
Postat av: Rebecca

Martin: Tackar!! :)

2010-05-08 @ 19:35:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0