Bolognese a la Santa Maria



Jo, det blev gott. Men frågan är om inte just kryddmixen gjorde mer skada än nytta. Den fick den där smaken som så tydligt är "smakförstärkaren". Ni vet den där smaken som enar varenda chipssort. Aromaten på barndomens knäcke i skolmatsalen. Men med följande piff blev det en riktigt smarrig köttfärsås som går fort att svänga ihop, finfint en torsdag.

Köttfärssås (4p)

En morot
En bit blekselleri
En lök
Olivolja
400 g blandfärs
400 g hela tomater på burk (gärna Mutti eller Änglamark)
Santa Maria kryddmix (kan (med fördel?) uteslutas)
Tomatpuré
Torkad oregano
En skvätt balsamvinäger
Lite honung
Salt, peppar

Så här gör du:

1) Börja med sofritton: hacka morot, blekselleri och lök relativt fint, låt det mjukas upp i olja på medelstark värme tills löken är genomskinlig och moroten börjat mjukna
2) Blanda i färsen och låt den fräsa en stund
3) Tillsätt tomater, tomatpuré, oregano, balsamvinäger och kryddmix. Låt bubbla så länge du orkar.
4) Smaka av med honung (eller nåt annat sött du har hemma, förslagsvis socker), salt och peppar
5) Piffa om lust finns med parmesan, bladspenat och oregano på toppen.


ÄT! Eller gör som jag och paniksläng dig efter kameran, knäpp tre kort, ät, slå dig ner vid datorn och inse att det ovanstående kortet är det bästa du har fått till. Försök öppna bilden för redigering i gimp, inse att du inte kan gimp utan bara råkar måla illa placerade streck i bilden. Kasta in handduken och publicera bilden och tänk saker som skönhet är inte allt, det är smaken som räknas, retuschering är falsk marknadsföring.

Kommentarer
Postat av: Vän av ordning

Tillsätt tomater, tomatpuré och krossade tomater?



Tillsattes verkligen tomater?

2010-05-07 @ 08:11:14
Postat av: Vän av ordning

Eller syftar "Tomater" på burktomaterna?

2010-05-07 @ 08:12:40
Postat av: rebecca

Vän av ordning: Ja, jag syftar på burktomaterna! När du vill, och tomaterna är fina, kan du givetvis tillsätta färska tomater istället!



/Rebecca

2010-05-07 @ 08:28:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0