Jag som läsare

Såg en litteraturfrågelista på en blogg.. här följer mina svar:Som läsare är jag:
En periodare. Jag har svårt att förstå människor som alltid har en pocket liggande vid sängkanten och läser ett kapitel varje kväll innan läggdags. Ungefär likasvårt som jag har att förstå människor som köper ett paket läkerol och sedan tar en till två tabletter om dagen när de känner sig lite torra i halsen. Jag är en glupsk läsare, och när jag stöter på en bok jag gillar så prioriteras den framför alla andra aktiviteter.

Som bloggare är jag: Ny. Och slits mellan viljan att publicera någorlunda regelbundet, samt hålla någon slags höjd på inläggen. Jag är rädd att hamna i "idag så var jag på promenad, och sen åt vi mat. Nu ska vi kolla på nyheterna"-träsket på grund av min vilja att uppdatera.

Senast lästa bok: Ja, det här är ju nära på genant, och jag var mycket nära att hänge mig åt lögnerier. Men det var Nyckeln till mod av Nora Roberts. Jag rekommenderar den inte.

Senast påbörjade bok: Det brinnande havet av Erik Eriksson. Jag har en fäbless för historiska romanserier, men den här lyckas jag inte för mitt liv komma in i? Men jag vågar aldrig påbörja en bokserie utan att ha alla delarna hemma och är därutöver rätt envis, vilket gör att jag tvingar mig igenom även de mindre lyckade köpen.

Senast köpta bok/böcker: Oj då, det kom ett ganska stort lass från bokus nyligen. Bland annat innehållande Tysk höst av Stig Dagerman, lite kokböcker, samt Per Anders Fogelströms stadserie.

Favoritdeckarförfattare: Jag läser inte deckare. När jag var yngre läste jag gärna de gamla pysseldeckarna a la Agatha Christie. Hade också någon period med Henning Mankell. Men i vuxen ålder har jag inte läst en enda.

Jag läser allt av:
Tja, ingen som löpande publiceras nu förutom Marcus Birro och Ken Follett kanske. Det är mer så att det är vissa författare jag försöker läsa allt av i efterhand. Så som Dostojevskij och Dagerman. Sedan har jag köpt Göran Häggs 1001 böcker du måste läsa innan du dör, och ur den finns det många böcker jag vill läsa.

Jag läser helst inte (genre/författare): Deckare.

Vid hyllan för fackböcker letar jag:
Politisk och samhällsskildrande litteratur. Mycket från Ordfront. Kokböcker.

Förutom svenska läser jag gärna: Jag läser helst på svenska. Även om jag vet att översättningen är sisådär, så ligger svenskan så mycket närmare. Helst läser jag svensk litteratur, det känns som man kommer författarens mening och syfte närmast så.

Högst upp i min att-läsa-hög just nu ligger: Tysk Höst av Stig Dagerman, samt något av Joyce Carol Oates.

Högst upp på min bok-önskelista-just nu står: Just Kids av Patti Smith. Speciellt efter jag sett Göran Greider tala sig varm över den hos Malou.

När jag går på antikvariat letar jag alltid:
Efter Husmoderns presentböcker. Jag är barnsligt förtjust i dessa tidigt 1900-tals böcker beskrivande allt från hur du håller en middagsbjudning, vem som går först upp för en trappa, hur du ska hälsa på stan samt hur du tar hand om dina barn.

Kommentarer
Postat av: Anders

Det gäller att hålla nivån och inte hamna i behovet av att berätta varje fotsteg och varje tanke.

2010-05-25 @ 12:02:16
Postat av: Rebecca

Anders: Jag håller med dig!

2010-05-25 @ 13:11:27
Postat av: Martin

Har du inte plöjt Dean Koontzarna va? =D

2010-05-27 @ 21:38:29
Postat av: Rebecca

Martin: Nää, inte än :D. Jag måste bygga upp ett stort metaforbehov innan jag ger mig in i den läsningen :).

2010-05-29 @ 15:12:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0